Het verhaal van Brasserie De Druiventuin


31 May 2017

Brasserie De Druiventuin heeft een moderne uitstraling met een open keuken en is gevestigd in het paviljoen van Themapark De Westlandse Druif. Sinds de opening, inmiddels vier jaar geleden, wordt er gebruik gemaakt van Fairtrade producten.

Myra van Koppen werkt in de brasserie en was betrokken bij de beslissing om voor fairtrade koffie, thee, suiker en honing te gaan. “De Westlandse Druif is volledig biologisch. Ik vond dat ik die lijn moest doortrekken naar de brasserie, door ook daar met duurzame producten te werken. We kwamen uit bij Puro, een bedrijf dat 100% biologische én fairtrade bonen levert”, vertelt Van Koppen.

Bij Puro wordt de koffie geroosterd op zonne-energie en worden biologisch koffieafval en verpakkingen gerecycled. Uiteraard ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun bonen, daarnaast kunnen zij extra premies krijgen als er bijvoorbeeld in onderwijs, herbebossing of technische verbeteringen voor de landbouw geïnvesteerd wordt. Een deel van de opbrengst van Puro gaat naar de bescherming van het regenwoud en lokale goede doelen in de landen waar de koffie geproduceerd wordt. Door de producten van Puro te serveren, kunnen Nederlandse bedrijven op afstand een steentje bijdragen. Van Koppen: “Ik vind het goed dat wij kunnen vertrouwen op een producent die geen kinderen inzet bij de productie van koffie en thee.